Nadchodzi Święto Zmarłych, co oznacza, że zbliża się kolejna edycja akcji „Ustrońskie Dusze,” organizowanej przez naszą fundację. Od 2019 roku regularnie przeprowadzamy tę zbiórkę, której celem jest pozyskiwanie środków na renowację starych i zaniedbanych nagrobków na Ustrońskim cmentarzu.

Ta inicjatywa stała się naszym flagowym projektem w ramach działalności fundacji i jesteśmy w nią zaangażowani w pełni. W tym roku, jak w poprzednim, chcemy wykorzystać środki do zakupu płyt nagrobnych m.in. na groby dzieci, które od dawna nie były odnawiane.

Podobnie jak w latach poprzednich, puszki na datki są umieszczone w kluczowych miejscach w naszej miejscowości. Znajdą Państwo je w Urzędzie Gminy, w bibliotece, w Ośrodku Zdrowia, w sklepie Lewiatan, w siedzibie Ochotniczej Straży Pożarnej, na basenie Helios oraz w kwiaciarni i u weterynarza.

Nasi wolontariusze będą czekać z puszkami na datki przy bramach cmentarza podczas mszy 1 listopada. To stwarza doskonałą okazję, by wesprzeć naszą zbiórkę dla tych, którzy przychodzą odwiedzić nasz cmentarz w Święto Zmarłych. Prosimy, nie zapomnijcie wrzucić datku do naszych puszek, gdy miniecie naszych wolontariuszy na cmentarzu. Wspólnie możemy uczcić pamięć naszych bliskich i przyczynić się do odnowienia grobów, które wymagają uwagi. Dziękujemy za Wasze wsparcie i hojność.